DANZIG NYT
(Kendetegn og stempler = prøver-mærke), som censuren sætte på brevets forside. Alt efter prøvestedet og -tidspunktet kan disse være et stempel eller håndskrevet.
- og dette var kun forsiden.
Om bagsiden kan bemærkes, at afsenderadressen også mangler på denne side (det var frivilligt hvilket side afsenderen benyttede). Uden afsenderadresse ville brevet være blevet returneret til afsenderen og forsiden ville være blevet forsynet med et stempel, som oplyste om grundet til returneringen.
At et brev ikke havde nogen form for afsenderadresse (hverken ud-eller indvendig), godtgjorde ikke at brevet alligevel blev fremsendt, i så fald blev det makuleret, hvis afsenderen ikke kunne findes ved en gennemlæsning af brevet indhold.
Normalt vil et udenlandsbrev være skåret op langs en af kanterne og efter censureringen ville brevet være blevet lukket med en censurstrimmmel. Dette brev er ikke lukket op og strimlen sidder kun på den ene side af brevet!
Dette kunne evt. forklares med, at brevet oprindeligt ikke har været lukket.... hm!
Ved en nøjere betragtning af censurstrimlen ser vi, at bredden på 30 mm stemmer overens med bredden på en ægte strimmel. Også målet på diameteren af det påtrykte stempel, samt teksten i stemplet er samstemmende med de ægte censurstrimler. Derimod er den gal med "øvrighedsørnen" og ordet "Geåffnet"(Se fig. 3 (falsk) og fig. 4 (ægte).
Den øverste streg i ørnevingen er afbrudt 2 gange på den forfalskede censurstrimmel, hvor den går ubrudt igennem vingen på de ægte. Mindre synligt er: Kransen omkring Hagekorset har fire i stedet for fem blad - og de fem punkter fremstår i en tydelig korsform, hvor de ægte er fem prikker.
Slutteligt falder det pæne tryk i øjnene (falsk), hvor vi ved, at de ægte cen
irgang. Marts Nr. 15 March 1993, Seite 24.
Hits: 1720
Added: 05/04/2019
Copyright: 2024 Danzig.org