btn toggle

Gallery

Gallery » Danzig - Nyt Nr. 19 » Medlemsblad for Danzig Gruppen

Medlemsblad for Danzig Gruppen 

3: Postkassen ved indgangen til Vorortbahnhof (Nummer 12) flyttes til
Milchkannengasse 31/32 på hjørnet af Hopfengasse (Nummer 16).
4: Postkassen på Reitbahn 4 (Nummer 4) flyttes til Dominikswall 6 (Nummer 17).
5: Postkassen på hovedbanegården (Nummer 7)skulle erstattes med en større postkasse
Fordi to af disse postkasser (Altståtlische Graben og Statgrabennummer 14 og 15) var placerede udenfor den Grønne Linie, sendte Senatet et protestbrev til den pol­ske Genaralkommisær og bad ham drage omsorg for, at postkasser blev taget ned igen. Avisen Danziger Neueste Nachrichten rapporterede den 28. maj 1937, at der var opsat nye postkasser på Statgraben, Altståtlischer Graben og Milchkannengasse. Så øjensynligt var postkassen på Reitbahn (Nummer 4) ikke flyttet til Dominikswall, men var forblevet hvor den var.
Senere blev de to postkasser udenfor den Grønne Linie taget ned af Det polske Post­væsen. Måske blev de hængt op igen på deres gamle pladser. I 1938 var der igen postkasser på Wallgasse, på Den polske Jernbaneadministration's bygning, på Olivar Tor og på Reitbahn. Således var resultatet, at den eneste postkasse, der egentlig var flyttet, var den fra Vorort­bahnhof til Milchkannengasse.
Den 27. december 1937 blev den gamle postkasse på Reitbahn (Nummer 4) udskiftet med en ny af den store type. Den var placeret ved siden af indgangen til banken.

"Krigen" imod postkasserne
Nogle skribenter påstår, at der blev fort en reel krig imod Det polske Postvæsen og dets postkasser, og at indbyggerne i Danzig gjort alt, hvad der stod i deres magt for at stoppe Det polske Postvæsen. Initiativtagerne til de nationalsocialisti­ske ideer og bevægelser i Fristaden, havdeselvfølgelig - nogen indflydelse. Den 1. og 8. november 1930 blev f.eks. polske postfolk overfaldet af adskillige personer, hvoraf flere bar emblemer fra Det tyske Naziparti. Den polske Repræsentant bad Senatet efterforske sagen. De polske post­kasser ville have været et meget lettere offer, og man skulle tro, at de var blevet "overfaldet" meget oftere. Arkivmaterialer beviser imidlertid, at der kun var begrænsede skadestilfælde, og og at der ikke var nogen decideret krig imod postkasserne.
Den første episode blev rapporteret den 3. november 1926. Postkassen på Reitbahn (Nummer 4) var blevet over­smurt med maling. Der er ikke fundet nogen yderligere rapporter omkring opklaringen af dette.
I september 1930 blev en episode med polske postkasser brugt som propaganda af både Danzig og polakkerne. Den 5. september 1930 blev det rapporteret, at postkassen på hjørnet af Breitgasse og Damm (Nummer 11) var blevet beskadiget, formentlig af en beruset person. Den polske ørn og indskriptionen var blevet beskadiget med et skarpt instrument. (Ill. nr. 13). Senatet beklage dette til den pol­ske Generalkommissær og lovede at søge

 

 

 

 

arg.Nr.19 September 1994, Seite 25.


Hits: 877

Added: 05/03/2019
Copyright: 2024 Danzig.org

Danzig