btn toggle

Gallery

Gallery » Danzig - Nyt Nr. 16 » Medlemsblad for Danzig Gruppen

Medlemsblad for Danzig Gruppen

 

Knud Mohr fik i øvrigt selv stor guld for sin samling; Danmark og Hertug­dømmerne og dermed adgangsbillet til GrandPrix.
Af særlig interesse for mig, var Wlady­slaw Dziemiaficzuk, Canada; "Gdansk 1730-1918": En samling af breve. Her var bl.a. stempler, som jeg hidtil kun havde set i bøger omkring dette emne. (Vermeil).
Gilbert Shully, Canada udstillede en meget interessant samling; "Berlin 1775 - 1875" (LS).
John Duggan, England fik LV for samlingen; "Berlin Rohrpost 1876­1945".
Symcha Blusztein, Israel fik LS for: "Mail from P.O.W. camps in Germany 1939-1945".
Også Georges Schild, Schweiz med eksponatet "'The postal Stationaries of Danzig" var spændende at se. Desværre var samlingen kedeligt opsat med to postkort på alle plancherne. (LV).

Deltagelsen i Palmares kostede 60 US$, hvilket vi alle tre synes var for meget for et "måltid mad", så vi sluttede lørdag aften med at spise hver for sig; Peter tilbragte aftenen sammen med sin svigerfamilie - Jens og jeg spiste sam­men og indtog kaffen med tilhørende russisk cognac i hotellets natklub.
Ved afregningen af sidstnævnte fik vi et eksempel på, hvordan polakkerne klarer deres EDB-opgaver. Restaurantens EDB-maskine udregner cognac-priserne pr. 2 cl., og et glas cognac er 4 cl. Da vi havde fået "en ekstra optankning" fremgik det derfor af regningen, at vi havde fået 8 (otte) cognac'er!
Jeg gjorde selvfølgelig et helvedes husvi havde kun drukket 2 cognac'er hver  og efter den regnebog, jeg normalt benytter, så er 2 gange 2 kun 4 (fire) - og ikke otte!
Kigge i prislisten og gange med 4 (ho­vedregning) .... og freden var genopret­tet i Hotel Poznan, men det varede et lille stykke tid! Selv om vi er danskere og priserne er små, så bryder jeg mig ikke om, at skulle betale ekstra.
Peter fortalte en lille oplevelse omkring samme emne:
Under et besøg i Stettin sidder han i en bar ved siden af en svensker.
Da de skal betale for deres vodka'er, så skal svenskeren betale det dobbelte af Peter!
Svenskeren betaler uden videre det beløb, der står på regningen. Peter spørger hvorfor han skal betale mindre? Svaret var: "Ham, ved siden af dig er svensker - og svenskerne betaler aldrig drikkepenge - derfor har jeg selv lagt lidt til!"

Søndag den 16. maj 1993:
Vi var alle trætte (i hovedet), da vi mødtes op ad formiddagen på udstillin­gen.
En ting var vi dog enige om - vi skulle hurtigst muligt have fat i resultatlisten "Palmares-listen med juryens rapport" -den er jo gratis, når man udstiller!
Officials havde kun opsat skilte på de eksponater, som havde fået guldmedal­jer. Alle de andre præmieringer skulle man slå op i "resultatlisten".
Altså hen og stå i kø for at få et eksem­plar - vi var dog heldige at få to eksem­plarer (Peter havde jo også skilt på, som forklaret tidligere)!
Resultaterne er i hovedtræk gengivet ovenfor!


 

argang Nr. 16 August 1993, Seite 21.


Hits: 728

Added: 05/04/2019
Copyright: 2024 Danzig.org

Danzig